Behandeling: Wassen, drogen, knippen, nagels. 

Met deze behandeling word de hond helemaal gewassen, gedroogd geknipt/geschoren, afhankelijk wat nodig is. Niet alle honden zijn weggelegd om te knippen, zoals bijvoorbeeld een labrador. Bij deze vacht knippen wij alleen de voetjes netjes en de broek korter als dit nodig is. Een shi tzu of een maltezer of een labradoodl worden vaak wel knipt of geschoren. Deze vacht blijft doorgroeien waardoor deze honden vaak last krijgen van klitten, er is dus groot belang dat dit de hond niet gaat hinderen. Klitten doen erg veel pijn bij een hond. Het is dus belangrijk dat dit er uit gehaald worden. De hond kan daarom geknipt of geschoren worden. Dit doen wij op een lengte die het baasje goed kan onderhouden en de hond niet meer  word gehinderd  door zijn haar. Maar niet te kort want dan verliest de vacht zijn werking!

 

behandeling: De was blaas techniek zonder knippen

Deze behandeling is vooral voor stok harige honden zoals de labrador kort harige herder enz. Er wordt bij deze behandeling niet geknipt! wilt u dat de voetjes bij geknipt worden, of de broek bij geknipt, dan adviseer ik u om de gehele behandeling te doen incl het knippen. Deze honden hebben wolharen en dekharen. Deze vacht moet goed zuurstof door laten, als er te veel wolhaar onder zit komt er te weinig zuurstof bij de huid en kan het gaan irriteren of jeuken. Omdat de tondeuse veel schade aan kan richten bij dit deze soort vachten is er de was blaas methode. De hond wordt gewassen en word daarna met een blazer droog geblazen, de losse wol laag wordt dan verwijderd. Dit is de beste manier voor de hond!

 

behandeling: Plukken

Deze honden hebben een harde vacht, zoals de border terrier. twee keer per jaar is deze vacht rijp om te plukken. Veel mensen denken dat dit zeer doet, maar omdat je de losse haren eruit plukt, heeft de hond hier geen last van. Nadat deze losse haren eruit zijn geplukt, kunnen de haren die eronder al aan het groeien waren doorgroeien, zonder problemen te veroorzaken.

 

behandeling: Eerste puppy beurt.

We raden aan om al bij twaalf weken de eerste puppy beurt te doen. Dit omdat de hond dan nog snel leert en nog weinig angst kent. Dit is een goed moment om kennis te laten maken met de tondeuse, de scharen en de aanrakingen, zoals voetjes op tillen. Een puppy beurt duurt ongeveer 30 minuten.